Saturday, February 06, 2016

Tutorial : Jom Buat Aiskrim Cupcake Yang Comel!


Kalau jenis cupcake ini disediakan di mana - mana majlis, anda boleh tengok bagaimana 'laku'nya ia berbanding manisan lain. Mana taknya, kedua - duanya adalah favourite majoriti rakyat Malaysia!

Monday, February 01, 2016

Tips membuat kek ~ 5


sambungan dari : Tips membuat kek ~ 4

Wednesday, January 27, 2016

Inspirasi Tutorial : Bagaimana nak hasilkan simbol LOVE menggunakan Buah Strawberi!



Anda nak buat sesuatu yang special pada yang tersayang, yang mana ianya boleh dimakan dan juga sedap? 

Thursday, January 21, 2016

Inspirasi Bake & Design : [ 14 Gambar ] Meriahkan majlis dengan tema Alvin & The Chipmunks yang bewarna warni!


Alvin and The Chipmunks yang terbaru iaitu The Road Chip baru sahaja galak ditayangkan di kesemua pawagam di Malaysia. Kami dah menonton dan memang best! 

Bagi kanak - kanak, semestinya mereka suka, lebih - lebih lagi dengan kemunculan 3 rakan mereka The Chipettes sebagai special appearance.

Kisah Alvin dengan kenakalannya itu sememangnya mencuit hati ditambah dengan ending yang menunjukkan kasih sayang antara mereka dengan bakal abang tirinya.. dan keseronokkan mereka dijadikan anak angkat secara formal oleh Dave.


Bagi anak - anak anda yang meminatinya.. kami bawakan idea - idea yang sesuai untuk majlis bertemakan Alvin and The Chipmunks!

Dessert Tables














Cupcakes


cupcake toppers


Cakes












Door Gifts





Wednesday, January 20, 2016

Info & Tips : Kenali Jenis - Jenis Tepung



TEPUNG NAIK SENDIRI/SELF RAISING FLOUR

Monday, January 18, 2016

Inspirasi DIY : [25 Gambar] Idea Untuk Hasilkan Pembalut Coklat Sendiri Sebagai Door Gifts Majlis Anda!


Selain menjadikan gula - gula sebagai door gifts  kepada tetamu, anda boleh juga boleh beri coklat bar yang cantik ini.

Tuesday, January 12, 2016

Resepi & Tutorial : Buttercream Kastard Coklat


Selalunya kek hanya dilapiskan buttercream untuk menambahkan kesedapan-nya, apakata kali ni anda cuba letakkan buttercream kastard coklat

Friday, January 08, 2016

Inspirasi Bake : [Video] 10 Resepi Kek Dalam Mug Yang Boleh Dimasak Dalam Microwave Selama Seminit Sahaja!


Kadang - kadang kita teringin nak makan kek tapi dalam kuantiti yang sangat sedikit, selain dari menjaga pemakanan, iaitu tak mahulah banyak makan yang manis - manis dan berkalori tinggi kan, faktor harga pun mesti diambilkira.

Monday, January 04, 2016

Inspirasi Design : Lihat 10 Idea Genius Untuk DIY Fotografi Gambar Resepi Yang Telah Anda Hasilkan!



Selamat Tahun Baru 2016!

Thursday, December 31, 2015

10 Resepi Paling Popular Sepanjang Tahun 2015 di Tot Bake Design


Selamat Menyambut Tahun Baru!

Terima kasih kerana bersama kami sepanjang tahun 2015, kami sungguh gembira dengan sambutan anda semua dan berharap semoga tahun 2016 pula nanti kami dapat memberikan anda lebih banyak lagi inspirasi, resepi dan juga tutorial yang menarik, unik untuk anda cuba.

Monday, December 28, 2015

10 Inspirasi Paling Popular Sepanjang Tahun 2015 di Tot Bake Design


Sepanjang tahun 2015, kami telah cuba membawa pelbagai bentuk inspirasi menarik untuk anda ketahui tentang dunia Bake & Design. 

Dalam pada itu ada Inspirasi kami yang benar - benar menepati apa yang pembaca mahukan. Terima kasih kami ucapkan. Azam kami untuk membawakan pelbagai lagi inspirasi lebih menarik bagi tahun 2016 akan datang.

Untuk makluman anda, kami ada membuka peluang bagi sesiapa untuk menghantar resepi  ataupun tutorial memasak kek, biskut, hiasan fondant ataupun buttercream beserta Gambar kepada kami untuk dikongsikan bersama pembaca Tot Bake Design.

Jika anda ingin mencuba hantarkan resepi anda, boleh lihat disini Hantar Resepiambil peluang ini untuk berkongsi idea dan kreativiti anda bersama pembaca kami.


Dengan ini kami senaraikan 10 inspirasi paling popular sepanjang tahun 2015 di Tot Bake Design.










5. Inspirasi DIY : Jom buat door gift untuk pelbagai majlis dari cawan kertas!











Wednesday, December 23, 2015

Inspirasi Bake : [11 Gambar ] Anda Tak Pandai Nak Deko Kek? Jangan Risau... Tampil Kreatif Dengan Kek Bebola Malteser!


Ramai yang cepat mengaku kalah bab mendeko kek ini, kata mereka selalunya "kami tak pandai nak deko kek cantik - cantik lah", ada juga yang mengaku yang mereka tak reti nak menguli fondant ataupun paipkan buttercream, dan tambah mereka lagi, kalau sapu aising tu pun mesti tak cantik, tak tebal, tak kemas, dan macam - macam lagi!

Jawapan kami pula "siapa kata nak pandai deko kek kena pandai itu semua?"

Asalkan anda kreatif, dengan bebola coklat ini pun boleh buat bersinar biji mata mereka yang melihat kek anda nanti.

Jadi jom tengok idea ringkas lagi praktikal untuk anda hiaskan pada kek yang bakal anda buat nanti.










flickr.com }








flickr.com }





Monday, December 21, 2015

Inspirasi Tutorial : [ Video ] Guna Buttercream Untuk Deko Kek Sekebun Bunga!

Friday, December 18, 2015

Inspirasi Bake : [ Video ] Ramai sangat yang suka, kami kongsikan cara membuat No Bake Cheesecake, Tak Perlu Bakar Apa Pun!