Info & Tips : Cara Nak Makan Cupcake Dari Solo Cup

Bagi yang selalu makan cupcakes, mesti anda perasan yang cupcakes anda beli akan berbeza dari segi cawan kertas nya bila anda beli dari berlainan bakers
Ini kerana bergantung pada resepi yang digunakan oleh mereka, kerana ada sesetengah cupcakes agak berminyak dan mudah tanggal dari cawan kertas biasa yang nipis tu, jadi ada yang menggunakan solo cup iaitu sejenis cawan kertas yang dibuat dari kertas yang agak tebal yang dapat memberikan pembakaran menarik sekaligus menyerap lebihan minyak dari cupcakes tu. 

Kami pun gunakan solo cup sewaktu mengambil order dahulu. sebab bentuknya yang keras dan seragam. Tapi terpulang pada bakers itu sendiri, kalau resepi mereka mempunyai adunan yang cantik dan tidak menjadikan kertas itu kembang bila dituangkan, ataupun tidak begitu berminyak, senang sahaja mereka menggunakan cawan kertas yang biasa itu.

Terus kepada cerita kita...

Selalunya bila kita dihidangkan dengan cupcakes begini, agak sukar rasanya untuk makan kan, sebab ianya tidak boleh peel-off seperti cawan kertas yang dinipis tu. 

Ini ialah cara untuk anda makan cupcakes dari solo cup tu. sahaja kami share supaya mudah untuk anda ajar anak - anak kecil anda.


Pegang kedua - dua belah kertas dan regangkannya, kertas akan terbuka.

Ulang proses ini sehingga keseluruhannya terbuka.

Tapi kalau ada aising, anda boleh buka sedikit sahaja dan makan bahagian terbuka, jadi tangan tak terkena kek dibahagian yang masih belum dibuka.


Bila begini lebih mudah untuk makan kan.. 

Selamat Mencuba..
Dikuasakan oleh Blogger.