Inspirasi : 10 Idea Bersahur Dengan Makanan Sihat Untuk Tenaga Sepanjang Hari.


Bulan Ramadhan ialah bulan yang mana ramai akan target untuk turunkan berat badan memandangkan yang kita berpuasa lebih kurang dalam 13 jam. Anggapan kita salah jika waktu sahur makan sedikit dengan alasan tak berselera dan waktu berbuka akan makan pelbagai makanan berkalori tinggi disebabkan tersangatlah lapar!


Sebaiknya kita makan pada waktu sahur dengan makanan yang bertenaga dan berkhasiat, supaya berbuka nanti tidak akan rambang mata disebabkan anda kelaparan. 

Jom tengok idea yang boleh dijadikan santapan ketika sahur dan jika ianya berkesan mungkin target anda untuk memakai pakaian raya dengan satu saiz kecil akan tercapai!

Buah + Yogurt + Homemade Bagel atau Roti Gardenia Wholemeal yang disapukan Peanut Butter 
Buah Avokado dan Buah Tomato cherry di masak goreng telur menggunakan butter dan dihidangkan dengan kacang dan buah limau.
Kisarkan buah mangga, nenas, oren dengan air kelapa. 
Kisarkan Buah Tembikai dengan pisang, epal dan juga yogurt.Buat Smoothies dengan lebih mudah! Siapkan pek pek ini dan simpan didalam fridge, waktu sahur hanya keluarkan dan blend!
Keserol dari Oat ini sangatlah mudah dan hanya sekali buat dapat makan berhari - hari!
Cuba masukkan sayur - sayuran kedalam Omelet anda. Tukarkan pelbagai sayuran ikut selera anda.Satu resepi yang agak popular sejak menjelang Ramadhan dan ianya di beri nama Overnight Mixed Oat. Nampak sedap dan menyelerakan.Telur rebus dengan Lada Benggala.. fuh memang terbuka selera nak bersahur!Smoothie yang pastinya sedap dan memberi tenaga sepanjang hari!


Dikuasakan oleh Blogger.