Inspirasi Bake & Design : 20 idea untuk kek dan cupcakes pelbagai majlis, khusus bagi peminat LEGO, anda perlu lihat ini!


Majlis bertemakan LEGO memang tengah trending sekarang nie. Salah satu kemungkinannya ialah amat mudah untuk mencari warna sedondon bagi majlis ini disebabkan temanya adalah warna warni.


Kali ini kami ingin himpunkan pelbagai idea untuk anda jadikan contoh bagi kek dan cupcakes majlis anda. Kami juga ingin share pelbagai jenis contoh mould yang sesuai digunakan untuk tema ini. 

Maka bolehlah anda mencarinya nanti. 

Tambahan, ada juga tutorial yang amatlah mudah untuk dibuat dan memang bila disiapkan sebijik macam LEGO!

Jom tengok.

{ www.tortissime.com } Cantik macam nie, nak potong pun sayang!



 { indulgy.com } Tutorial membuat kek kepala lego, tak la susah sangat kan?



www.ishouldbemoppingthefloor.com } Ini memang idea yang genius, bayangkan sikecil excited macam mana nanti.



{ www.teachingwithtlc.com } Simple sahaja nampak, tapi memang sesuai dengan tema.



{ delicateconstruction.com } Idea kreatif untuk menjadikan brownie sesuai dengan tema.



{ inmyhomeabide.blogspot.my } comelnya cake pops!





{ amazon.com } mould untuk membuat ais ini boleh juga digunakan untuk membuat coklat, gunakan coklat putih dan warnakan sahaja nanti menggunakan gel pewarna, mesti gempak.
bettycrocker.com } ini memang buat sikecil tak sempat nak tiup lilin nanti.



{ clker.com } sugar cookies LEGO!



amazon.com } untuk menambahkan feel tu, dapat tambahkan lilin lego pun cun jugak kan.





{ dukesandduchesses.com} cupcakes yang pastinya paling cepat habis.



{ amazon.com } mould untuk ais ataupun fondant.



{ stasty.com } bagi remaja yang masih sukakan lego, sesuai design macam nie untuk nampak lebih dewasa.



{ techeblog.com } siapa yang tak teruja yea, anda boleh bina semula lego dari coklat tu!




{ thechaosandtheclutter.com } walaupun nampak tak kemas, tapi untuk sikecil ini dah terbaik!



{ instructables.com } jelly pun boleh dibuat lego tau.



hellotherecupcakes.blogspot.my } cairkan coklat yang bewarna dah tuangkan. memang nampak real sangat.



Dikuasakan oleh Blogger.