Inspirasi : Bakeri Cupcake seluruh dunia yang anda perlu cuba sekurang - kurangnya sekali seumur hidup.Bagi peminat cupcakes yang suka juga berjalan ke luar negara, kami bawakan 10 bakeri cupcake yang menarik dan terkenal di seluruh dunia untuk anda cuba sekurang - kurangnya sekali seumur hidup.

1. { Magnolia Bakeri } New York - kedai yang sangat terkenal dengan keunikkan sapuan aisingnya, dengar kata ramai yang dah cuba dan memang sedap!


2. { JBird Bakery } United Kingdom - bentuk aisingnya umpama meringue dengan saiz cupcakes-nya yang sungguh comel, siapa yang tak teruja.3. { Hello Naomi } NewCastle Australia - cupcakes mereka nampak yang sangat "sweet".4. { Sweet & Saucy Shop } Newport beach, California. - selain terkenal dengan cake pops, mereka juga terkenal dengan cupcakes.4. { Bluebells Cakery } Hillsborough, Auckland - lihatlah tekstur aisingnya, sangat mengujakan.

 

5. { The Frosted Cupcake } St. Catharines, Ontario - Ramai yang kata cubalah menu Simply Vanilla mereka.

6. { Cupcake Royale } Seattle, Washington - Keunikkan mereka ialah dengan memperkenalkan menu baru setiap bulan.

7. { Cuppin’s } Lausanne, Switzerland - bagi yang suka berkunjung ke negara ini, mungkin boleh mengambil peluang mencubanya, negara yang terkenal dengan keenakkan coklatnya.


 8. { Charly’s Bakery } Cape Town, South Africa - rasanya inilah bakeri cupcakes yang paling ceria yang pernah kami lihat.
9. { Ten to Three Bakery } Rotterdam, Netherlands - Mereka amat terkenal dengan menu Tea Parties!


 

10. { Sweet Mandy B’s } Chicago, Illinois - dengar kata mereka amat terkenal dengan keenakkan cupcakes-nya.


Kathleen Fahy / Via instagram.com

Dikuasakan oleh Blogger.